top of page

Over 

Guido de Vries
Oprichter
Business Intelligence Consultant

Vanaf het moment dat ik voor het eerst toegang kreeg tot een database vond ik bij mezelf de passie om op zoek te gaan naar de verborgen informatie in de data. In mijn carrière tot nu toe heb ik gelukkig altijd met data mogen werken, in alle vormen en maten, en aan alle kanten van het BI project.

Nadat ik mijn thesis rondom de mogelijkheden van Predictive Analytics voor Accenture heb afgerond, kreeg ik een baan aangeboden als BI & Data Warehouse consultant waar ik geen nee tegen kon zeggen. Bij Accenture heb ik verschillende rollen gehad, van ETL developer tot architect. Na 5,5 jaar heb ik ervoor gekozen een stap te maken in mijn carriere en te onderzoeken wat de waarde van mijn profiel nu daadwerkelijk was. Via BI Consult heb ik een project gedaan als all-round BI consultant en data architect waarmee ik de skills verder heb ontwikkeld om succesvol zelfstandig te gaan ondernemen.

Ik heb de kennis en ervaring om bedrijven verder te helpen met het activeren van hun data. Door het grondig analyseren van de business, de data architectuur, en de besluitvorming, kan ik in samenwerking met de key stakeholders een informatie strategie opstellen welke het werkelijke potentieel van de data binnen het bedrijf kan activeren. De sleutel van succes ligt in de data, en Activate Consulting helpt bedrijven deze aan de oppervlakte te leggen.

Sinds 2020 ben ik mij gaan specialiseren op het gebied van datavault builder. Voor 2020 wist ik nog niet eens van het bestaan van deze tool, maar nu ben ik erg onder de indruk van de mogelijkheden. Ik raad iedere collega data consultant aan om datavault builder in ieder geval mee te nemen in de overweging voor datawarehouse oplossingen, omdat het in mijn ogen op dit moment de beste value for money biedt.

Guido de Vries
Oprichter
  • LinkedIn Basic Black

Een passie voor data, een flinke dosis zelfkennis, en het vermogen om constant 110% te geven. Dat is Activate Consulting. Dat ben ik. Ik activeer graag data, maar ook mensen. Ze uitdagen de juiste vragen te stellen.

bottom of page